10 soluţii practice pentru casă la care nu te-ai fi gândit

14 aprilie 2017 , 3635 afisari

Nu ţi s-a întâmplat niciodată să cauţi cea mai potrivită soluţie de depozitare sau de mascare şi să nu o găseşti?

Citește si: Cum sa faci un iepuras pentru masa de Paste din servetele

Ei bine, noi mergem pe principiul că orice problemă are şi o rezolvare, iar în rândurile următoare îţi oferim soluţii practice pentru câteva dintre cele mai comune probleme cu care se confruntă proprietarii de case şi apartamente.

Magazia din dulap

Lipsa unei magazii în grădină poate da bătăi de cap proprietarilor atunci când trebuie să-şi depoziteze uneltele de grădinărit şi alte mărunţişuri. O soluţie foarte simplă constă în transformarea unui dulap vechi într-o mică magazie. Vopsit într-o culoare veselă,  mini magazia va fi o prezenţă agreabilă în grădină sau curtea interioară.

Citește si: Cum să alegem cea mai eficientă centrală termică

Măsuţa din grădină

Nu oricine are în spatele casei suficient spaţiu pentru amplasarea unui mobilier de dining. O soluţie practică pentru a lua o gustare în aer liber constă în confecţionarea unei unităţi de mobilier cu spaţii de depozitare a alimentelor şi cu măsuţă. Atunci când nu e folosită, această unitate poate fi închisă/strânsă în aşa fel încât să ia forma unui element decorativ de exterior.

Citește si: 6 trucuri ingenioase de curăţare pe care să le încerci acasă

Căsuţă pentru biciclete

Într-o casă cu hol foarte mic, s-ar putea să nu mai fie loc pentru păstrarea bicicletelor. O idee demnă de luat în calcul ar fi construirea unui loc de depozitare în curte, ca în imaginea de mai jos:

Citește si: 4 idei pentru a crea corpuri de iluminat deosebite

Măsuţa din sertar

Mobilierul realizat pe comandă oferă multe avantaje, iar unul dintre ele constă în posibilitatea de a realiza piese adaptate nevoilor specificie fiecărei familii, cum este şi acest mobilier de bucătărie versatil. Printr-o simplă tragere a sertarului, obţii o măsuţă numai bună pentru micul dejun sau o gustare rapidă.

Citește si: 8 tavane spectaculoase din întreaga lume

Priza de sub blatul de lucru

Dacă renovarea locuinţei nu a inclus şi suplimentarea prizelor în bucătărie, astfel încât să-ţi desfăşori confortabil activităţile, mai ai o soluţie: crearea un sistem de prize amplasat sub blat şi scos-folosit la nevoie, ca în imaginea de mai jos:

Citește si: Totul despre incălzirea prin pardoseală

Tocător cu bol pentru legume

Orice gospodină ar vrea să facă mai puţină mizerie în bucătărie atunci când găteşte. Un tocător cu bol pentru legume ataşat, ca cel din imagine, te ajută să păstrezi curăţenia în bucătărie atunci când tai legumele sau fructele.

Citește si: Inspiraţie pentru decorul de Crăciun: 6 idei pentru pereţi

Peretele-dulap

Separarea a două încăperi printr-un perete-dulap cu rafturi se poate dovedi a fo o soluţie ingenioasă. În primul rând, obţii un spaţiu de depozitare suplimentar, iar în al doilea rând, vei oferi zonei respective un look original. Dacă vrei să nu ai la vedere obiectele depozitate, poţi folosi o uşă glisantă care să le acopere.

Citește si: Cum sa montezi faianta peste vechile placi ceramice

Dulap cu mini debara

Mopul, mătura, periile şi soluţiile de curăţat nu se numără printre lucrurile care să ne facă plăcere să le avem la vedere în bucătărie sau baie. În lipsa unei magazii sau debarale, se poate crea o mini debara în ansamblul de mobilier pentru depozitarea lor.  

Citește si: Cum să creezi obiecte noi şi vesele din vechituri

Nişa cu sertare

Un perete gros poate fi soluţia salvatoare atunci când nu mai găseşti soluţii de depozitare. Prin crearea unei nişe în perete şi construirea unor sertare extractibile pentru păstrarea ustensilelor şi ingredientelor de gătit vei obţine un spaţiu de depozitare foarte practic, mai ales dacă se află în bucătărie sau în apropierea acesteia.

Citește si: Pereții mobili: o soluţie salvatoare pentru recompartimentarea spaţiilor

Coşuri metalice în spaţii “moarte”

Orice loc de depozitare în plus este binevenit într-o gasă aglomerată. Acesta poate fi creat pe un perete gol sau pe latura unui dulap, ca cel din imagine, util pentru păstrarea florilor sau mărunţişurilor.

Citește si: Inovație în design de la KOLO – vasul WC fără margine care păstrează igiena

Sursa foto: www.pinterest.com

Comentarii

  • mfrfaqcri

    07 decembrie 2016 15:17

    QY4wlb papmzwsxgtro, url=httpjemjjfzimzwu.comjemjjfzimzwuurl, link=httpvvjadcoynnnz.comvvjadcoynnnzlink, httpyhvuorkhisud.com

    raspunde comentariului

Newsletter